Huay Yang

Lite kort om vad vi gjort och gör här i Huay Yang…

 

SKOLAN:

Sonen går på den nyöppnade svenska skolan här nere för tillfället. Det är den första säsongen för den här skolan i år men ägaren har även den svenska skolan på Koh Lanta. Sonens skola heter i alla fall Huay Yang Sanuk School. Eftersom sonen bara går i 6-års verksamheten än så länge så är det mer som ett paradisdagis för honom. De går mån-tors 8.30-14.00 och på fredagar går dom bara till 12.00. De har samlingar, lekstunder, lässtunder, gympa (på stranden) och olika projekt som de sysslar med olika veckor. Han trivs i alla fall väldigt bra. Varför vi ville att han skulle gå i skolan här var för att han skulle få leka och träffa kompisar framförallt. Men nu har han även börjat lära sig läsa, skriva och lärt sig ett flertal ord och siffror på Thailändska. Det kostar 7000 bath per vecka. Helt klart värt pengarna tycker jag!

 

SHOPPING:

Jaa alltså det finns typ ingen shopping just här där vi bor. Det är tur för annars vet jag inte hur mycket skit vi skulle vara tvungna att lämna när vi åker hem (resväskorna va ju redan fulla när vi kom hit). Men vill man shoppa loss går det utmärkt att ta en ”taxi” en timme till Hua Hin. Där finns ALLT du någonsin skulle vilja ha i stort sett (thaikopior, thailand har inte riktigt förstått vitsen med att sälja dyra äkta saker när man kan göra billigare kopior). Där finns riktigt bra restauranger, kända kedjor, marknader och köpcentrum. Det finns även en äventyrspark med djur och upplevelser. Där är det liite dyrare men inte lika dyrt som i till exempel Phuket.

 

DIVERSE DJUR:

Villa man kolla på vilda fria djur behöver man bara kolla ut genom fönstret. Det finns ett oändligt antal hundar som alla har sina egna områden som de ligger och slöar på. Majoriteten av hundarna har någon slags ägare men dom är aldrig kopplade och sover aldrig inomhus. Problemet är ju att de blir för många. Huay Yang Dog Rescue Center hjälper sjuka eller skadade hundar. De utför även steriliseringar och åker runt i byn och fyller på mat (ris och fiskrens) och vatten på speciella ställen. De drivs av donationer. Några av djuren vi sett eller trampat på är kossor, höns, katter, ormar, geckoödlor, tusenfotingar m.m. Villa man kolla vilda apor kan man ta taxi en halvtimme bort till en stad som heter Khiri Khan där man kan besöka en nationalpark där det bor massor med apor (jag vet inte vilken typ av apa det är). Tar man med sig en påse med papaya är du deras bästa polare tills påsen är slut. Myggen är lika äckliga här som i Norrland b t w..

 




ÖVRIGT:

Det är ett skönt ställe att vara på speciellt som småbarnsfamilj. Alla barn är välkomna överallt närsomhelst. Vill man festa och ragga ska man nog inte välja Huay Yang som semesterort. Här bor det nästan bara svenskar och då i den äldre åldersskalan. Thailändarna är otroligt trevliga och hjälpsamma (dom har väl inte tröttnat på oss än). Man slipper tvätta kläder och laga mat!! Självklart är det inte samma standard på någonting som det är hemma i Sverige, men det får man liksom ta när man kommer ner hit. Allt löser sig! Vi kommer garanterat komma hit igen (uppenbarligen, se tidigare inlägg av maken..)!






Nu ska jag spela lite kort med maken och kanske döda en mygga eller fem…

 


Kommentarer
Postat av: suss

det tar ca 2h till hua hin

2011-02-27 @ 19:01:54
Postat av: Anna

Tidspolisen har varit inne och kommenterat ;-P



Jag ringer nog en pling i morgon.

2011-02-27 @ 20:31:38
URL: http://ionlywish.blogg.se/
Postat av: Fru admin

Nee Suss det tar 1 timme...

2011-02-28 @ 02:19:10
URL: http://kaosklubben.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0